Speciale glazen voor migraine, nachtblindheid en visuele stress

FL 41, speciale glazen tegen migraine

FL-41 is een roze gekleurd filter dat met succes toegepast wordt bij patiënten met hoofdpijn door migraine, blefarospasme en andere lichtgevoelige problemen.

FL-41 werd voor het eerst beschreven in een onderzoeksproject dat plaats vond in Birmingham, Engeland. Nadat in een school het licht aangepast werd door TL verlichting kreeg een on- gebruikelijk aantal kinderen last van hoofdpijn. In deze studie droegen kinderen met hoofdpijn, veroorzaakt door migraine, een bril met het FL-41 filter. De onderzoekers ontdekten dat het dragen van het FL-41 filter de lichtgevoeligheid bij deze kinderen verbeterde en ook de frequentie en de ernst van hun hoofdpijn door migraine afnam. Na 4 maanden dragen van het FL-41 filter bleek de migraine bij de kinderen met enorm verminderd te zijn.

Vista Mesh, duidelijker, scherper zicht

Vista Mesh is een glas welke voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand last van de ogen heeft op kantoor, vage beelden ziet of moeite heeft met dagelijks lezen van een document.

De glazen bevatten een Micro Mesh laag, dit is een ruitjes patroon filter, vergelijkbaar met het effect van een polariserende filter in zonnebril glazen. Alle lichtstralen die binnen komen, worden door het Mesh ruitjes patroon verspreid. Het grote verschil is dat een Vista Mesh glas een cosmetisch aantrekkelijk licht bruine tint heeft, zodat het binnenshuis bij kunstlicht gedragen kan worden.

Vista Mesh toepassingen


Vista Mesh wordt toegepast in een kantoor omgeving waar fluorescerend licht gebruikt wordt. Bijvoorbeeld tijdens continu gebruik van een computer welke stress en/of hoofdpijn veroorzaakt.

Vista Mesh reduceert vermoeidheid van de ogen en het voorkomt hoofdpijn.

Tijdens nacht rijden bestrijdt Vista Mesh de schittering van tegemoetkomende lampen en reduceert de vermoeidheid van de ogen. Met een licht doorlaatbaarheid van 90% transmissie, voldoet Vista Mesh aan de eisen om er overdag én ’s nachts mee te kunnen autorijden.

Vista Mesh wordt gebruikt door patiënten met Migraine, Keratoconus, Post Cataract, Fotosensitieve Epilepsie, Blepharosmasme of reisziekte.

Voordelen van Vista Mesh

  • Lichtstralen worden door het Mesh ruitjes patroon verspreid
  • Dempt flikkeringen
  • Verscherpt het contrast
  • Reduceert vermoeidheid van de ogen

ML Night Cover

Veel mensen ondervinden problemen met schitteringen tijdens het rijden in het donker. Een oorzaak voor dit probleem is het blauwachtige LED- licht in veel moderne nieuwe auto’s. Een ander probleem is dat sommige mensen door nacht myopie (waarbij de bijziendheid toe neemt) een mindere visus ervaren. In dit geval kan een sterkere bril baat hebben.

Om deze mensen te helpen is er een oplossing gevonden, het ML Night Cover Filter. De belangrijkste kenmerken van het ML Night Cover Filter zijn:

De glazen reduceren niet alleen de schitteringen van auto’s die vanuit de andere richting komen, maar laten juist ook de gewenste lichtbronnen door. Multilens heeft een speciaal filter ontwikkeld om de blauwe golflengte van LED-licht te reduceren. Het ML Night Cover filter reduceert alléén de echte felle, vervelende lichtbronnen tijdens het autorijden na zonsondergang.

Voor personen met nacht myopie zijn er 3 verschillende versies ontwikkeld die het probleem compenseren. Deze 3 verschillende versies bestaan uit een overzet montuur inclusief glazen met het ML Night Cover Filter en een sterkte van plan (0,00), -0.25 of -0.50. Het overzet montuur maakt het voor de gebruiker mogelijk om de eigen bril op te houden en alleen tijdens het rijden in het donker het montuur met de Night Cover filterglazen over de eigen bril te plaatsen.

Tevens is het ML Night Cover filter verkrijgbaar in vrijwel alle sterktes en verschillende soorten glazen, zoals enkelvoudig, multifocaal en bifocaal.

Wanneer u geïnteresseerd bent in bovenstaande glazen, maakt u dan vrijblijvend een afspraak zodat u kunt testen of u er baat bij heeft.